Mit navn er Søren Grooss

Jeg kom til verden den 30. juni 1975. Jeg er uddannet som IT-Supporter fra Teknisk skole i Ballerup.

Jeg har ikke altid været interesseret i kunst, det er først her i mit voksne liv at denne interesse er kommet.

Min barndom har været præget af at have haft en mor som var sindslidende, anbringelse i plejefamilie, og at jeg blive drillet i folkeskolen.

Det var først da jeg kom på efterskole i 8′ og 9′ klasse, jeg rigtigt begyndte at lære at læse og skrive rigtigt.

I 1995 møder jeg mit livs kærlighed “Kim” Vi flyttede hurtigt sammen, og vi er lykkelige gift siden 2001.

I 2006 blev min interesse for kunst vagt til live, jeg fik en lyst til at udtrykke mig visuelt, hvilket jeg har gjort frem til 2009.

I 2009 går jeg hen og bliver syg, jeg får en svær angstdesperation og kan i en lang periode ikke komme ud af hjemmet uden ledsagelse. Jeg kan pludselig ikke være sammen med mange mennesker, jeg kan ikke tåle små og indelukkede rum, og jeg kan ikke lide at mennesker kommer for tæt på mig.

Fra 2009 frem til 2011 har jeg ikke den store lyst til at male, og kan ikke få mine tanker ned på et lærred.

I 2011 har jeg heldigvis fået det lidt bedre, og en dag bliver jeg inviteret med på Louisiana for at se David Hockney´s udstilling “Me Draw on iPad”. Her bliver min lyst udtrykke mig igen vagt.

Efter denne udstilling begynder jeg at lede efter et tegneprogram som kan imitere rigtige kunstartikler, jeg faldt over programmet ArtRage Studio hvilket kan alle de ting som jeg havde brug for.

De første af mine billeder tegnede jeg på en bærbar computer med en tegnepen, denne benyttede jeg mig af frem til 2013. Her får jeg en Wacom Intuos5 tegneplade som jeg benytter sammen med mit tegneprogram.

Jeg tegner de tanker, stemninger og oplevelser som jeg støder på i min dagligdag. Til tider tegner jeg bare uden at tænke på noget som helst, hvilket har ført til nogle af mine bedste billeder.

Jeg har frem til 2020 udtrykket mig via computer-grafisk, hvilket har givet mig en stor tilfredsstillelse.

Nu afprøver jeg nye teknikker om materialer med alcohol ink på canvas og på yupo papir.